Hírlevél

Bemutatkozás

Árvíztűrő Tükörfúrógép Greatvibes-regular

Feliratkozás hírlevélre

Árvíztűrő tükörfúrógép

Feliratkozás hírlevélre

hanuman

Árvíztűrő tükörfúrógép abeezee

Árvíztűrő tükörfúrógép hanuman

Árvíztűrő tükörfúrógép abeezee

Árvíztűrő tükörfúrógép abeezee

Árvíztűrő tükörfúrógép értesülhet aktuális programjainkról.

Árvíztűrő tükörtfúrógép, akkor kérjük, küldjön nekünk egy levelet a letezesoromekozpont@gmail.com címre, és felvesszük Önt a hírlevél adatbázisba.

A szakrális dalok, imák, és a szent szótagok magnetizálják az egész lényünket. A megfelelő hangoltsággal végzett mantra gyakorlás során felépül egy nyilvánvalóan érezhető erőtér. Pontosan úgy, ahogyan a mandalák, vagy a jantrák alkalmazásakor is. ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP

Megkísérlem ezt a klasszikus zene világán keresztül érzékeltetni. Tudjuk, hogy egy szimfónia nem pusztán hangjegyek sorozata, és a kotta nem képes közvetíteni azt az élményt, amit a hangversenyteremben élhetünk át. A dallam egy belső rezgésből keletkezett, méghozzá egy zeneileg képzett, intuitív művészemberen, mint közvetítőn keresztül. 

Éppígy képesek a jógik és a bölcsek e belső rezgéseket auditív hangok öntőformáiba rendezni. A bensőjükben hallják ezt, mert ez az Örök Szó, amely ott rezeg minden élő sejtben. 

Mi lenne hát a helyes megközelítés?

A dukkha szó – amelyet leginkább szenvedésnek fordítanak – minden olyan tudati aktivitást, érzelmi állapotot, vagy élethelyzetet jelöl, amely kibillentséget, kényelmetlenséget, zaklatottságot, vagy kifejezett fájdalmat okoz. Mint amikor egy szekéren a tengely nem illeszkedik a kerékagyba, ennek következtében a jármű  csak folytonosan zötykölődve tud haladni. Amikor nem vagyunk kiegyensúlyozottak, akkor mi is így utazunk életünk szekerén.

 

 

A megoldás látszólag egyszerű ugyan, mégsem feltétlenül könnyű

Érdemes a Négy Nemes Igazság másik három tételt is szem előtt tartanunk, mert azokból kiviláglik, hogy a szenvedés oka nem kívül keresendő, és úgymond nem független tőlünk. Ebből azonban az is következik, hogy csak önnön tudatosságunk átformálásával szüntethető meg végérvényesen. A szenvedés kezdete ugyan túlmutat a mostani személyiség keretein, de a felszámolása kizárólag a mostani személyiségen belül indulhat el. Főképpen akkor, amikor a transzcendens dimenzió – mondjuk a szellemi gyakorlás révén – rést nyit az elménk zárt működésében.

Ekkor a Középpont irányába mozdulunk. Tehát az előző hasonlatot alapul véve, a tengely beáll a kerékagyba és kilengés, döccenés nélkül, egyenletesen csak körbe forog. Ekkor a szekér vagy a kocsi akadálytalanul, zökkenőmentesen halad célja felé. Ilyenkor az életünkben minden kiegyensúlyozottan, békésen, örömtelien zajlik. Ha úgy tetszik, akkor ez a Létezés Öröme. (Páli nyelven Szukha.)

Annyit mindenesetre kijelenthetünk, hogy olyan programokat, eszközöket igyekszünk kínálni, amelyek legalábbis elősegíthetik, hogy időlegesen megnyíljunk a Valódi Énünk felé. Nem kívánjuk azonban azt sugallni, hogy ez könnyed és gyors út lenne bárkinek is.

FELIRATKOZOM

Oldal beágyazása

Mefiz honlap

Share This