Loading Események

« Minden Események

  • This event has passed.

Hermetikus alkímia élő est

február 18-n 17:00 - 20:00

Csatlakozz Bencéhez két előadás keretén belül, ahol Hermetikus alkímiáról tart előadásokat.

Jelentkezni ezen a linken lehet:

https://integralnovenytan.hu/…/hermetikus-alkimia-i…/

A két 150 perces alkalom arra szolgál, hogy azoknak, akiket mélyebben érdekel a hermetikus alkímia összefüggéseinek rendszere, megismerhessék ezt az ősi nyugati spirituális tanrendszert. Az előadások során elsősorban az alkímiai képek és szimbólumok lelki-szellemi analógiáiban mélyülünk el.

Megnézzük a hermetika kozmológiai- és emberképét, valamint azt, hogy mit jelent a hermetikus alkímia megközelítésében a spirituális fejlődés. Igyekszünk egyszerűen, összefüggéseiben jól átlátható módon megbeszélni a fogalmakat.

Február 18. érintett témák:
A hermetikus alkímia elhelyezkedése a vallások és spirituális utak között; a hermetikus alkímia története; a hermetika világképe; polaritás és kiegyenlítődés; uraló és uralt minőségek; Szellem és Lélek, Tria Princípia (kén, só, higany); a négy elem szerepe és jelentősége; Prima Materia.
A hermetika mint spirituális út; Pán és egység, a Nap szimbólum jelentése; Nap és Hold; a hermetikus asztrológia alapjai; Tabula Smaragdina; oldás és kötés; a gondolat és a gondolkodás jelentősége; a Bölcsek Köve; néhány alkimista metszet és ikonikus jelmondat elemzése.

Április 21. érintett témák:
A hermetikus alkímia útja, mint spirituális út; az ókori hermetikus misztériumkultuszok; a „száraz út” és a „nedves út” (és jellemzői); alkímia és kereszténység; a hő jelentősége az úton; az út fokozatai (nigredo,albedo, rubedo).
Az alkímiához kapcsolható főbb szimbólumok egyes jelentésrétegei; kemence; lombik; laboratórium; auditórium; oratórium; oroszlán; sárkány; kígyó; holló/varjak; páva; egyszarvú; alkímiai mennyegző; Androgün egybeolvadás; király; koporsó; föld/humusz.

Egy alkalom 2X75 perc, 17:00 órától kb. 20:00 óráig fog tartani egy szünettel és a kérdésekkel.

Jelentkezni ezen a linken lehet:

Hermetikus alkímia I. rész | élő est Petővári Bencével

Részletek

Dátum:
február 18
Időpont:
17:00 - 20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Helyszín

Létezés Öröme Spirituális és Meditációs Központ
Lövőház u. 29. 1.emelet
Budapest, 1024 Magyarország
+ Google Map
Telefon:
+3630 499 3310
Helyszín honlapja
Share This