Loading Események

« Minden Események

Kaczvinszky József élete, művei és tanítása

szeptember 11-n 18:00 - 20:00

Ingyenes

Kaczvinszky József élete, művei és tanítása címmel havi (négyheti) rendszerességű előadássorozat indul a Létezés Öröme Központban. Kaczvinszky József egy magyar jógi volt, a rádzsa jóga mestere. Életében egységet alkotott a tanító tevékenység és a szakírói munkásság. A negyvenes évek közepétől a köréje szerveződött tanítványoknak személyesen adta át a jóga tanítását. Tanítványai számára egyértelmű volt, hogy mesterük rendelkezik azzal a végső tudással, melynek megszerzéséről írásai szólnak.

Regisztrációhoz kötött, adományos program.
Ajánlott adomány: 1000-2000 Ft

Az előadó Fekete István Gábor (matematikai múlt, PhD), a

https://kaczvinszky.hu/

honlap szerkesztője, a hagyaték egyik gondozója.

Kaczvinszky írásai alapján lenyűgöző képet alkothatunk az egyetemes emberi életútról, melynek kiindulópontja és majdani végállomása egyaránt az Egyetemes-Lélek, az Abszolútom. Az egyéni élet ennek foglalatában nyer értelmet. Életében csak Kelet világossága jelent meg (1942-1943), amely mintegy ötven évvel később újból kiadásra került (Kötet, 1994-1995). A háromkötetes mű, mely tartalmazza Patandzsali Yoga-aforizmái fordítását és magyarázatát is, teljes körű és átfogó ismertetést nyújt a rádzsa jóga egyetemes rendszeréről. További művei közül kiemelkedik A hét beavatás és a Tanácsok, de az Aforizmák vagy az F-napló, illetve az „Aranyvirág” fordítása is igen értékes és szerves része az írásos életműnek.

Az előzetes tájékozódás megkönnyítése végett ajánljuk a jógáról szóló oldalunkat, ahol a jóga magyarországi történetéről is olvashatnak.

https://www.letezesorome.hu/joga/

A komoly érdeklődőknek a következő előkészületeket javasoljuk: a két honlap tanulmányozása, a beszerkesztett podcast adás megtekintése; a Tanácsok elolvasása (jelenleg csak a fenti honlapon érhető el) és a Kelet világossága I-II-III. beszerzése (csak a Kötet Kiadó terméke ajánlott).

Az előadóval bármely hétfői napon 18 órakor egyéni konzultáció is lehetséges; a szándékot kérjük legalább két nappal korábban jelezni (e-mail cím: fekete.istvan51@gmail.com). A helyszín a válaszlevélben kerül megadásra.

Végül, egy idézet Kaczvinszkytól, 1942-ből: „Minden világfelfordulás közepette különösen korszerű önmagunkkal és valamely abszolút biztonságot nyújtó tannal foglalkoznunk.”

Részletek

Dátum:
szeptember 11
Időpont:
18:00 - 20:00
Díja:
Ingyenes
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:
, , , ,

Szervező

Hornyák Károly
Telefon:
+36 30 499 3310
Email cím:
letezesoromekozpont@gmail.com
Szervező honlapja

Helyszín

Létezés Öröme Spirituális és Meditációs Központ
Lövőház u. 29. 1.emelet
Budapest, 1024 Magyarország
+ Google Map
Telefon:
+3630 499 3310
Helyszín honlapja

Kaczvinszky József élete

Tisztelettel kérjük, hogy amennyiben a foglalást követően valamiért mégsem tudnak részt venni az eseményen, akkor azt a "Lemondás" funkció használatával (vagy levélben, vagy telefonon: 06 30 499 3310) jelezzék felénk.

Hálásan köszönjük.

0 jelentkező
25 maradt
Helyfoglalás
Share This